Når du ved, hvordan du skal agere i forskellige situationer, er du med til at sikre, at Redningsberedskabets ressourcer bliver brugt der, hvor det giver mest mening - og der, hvor menneskers liv kan være i fare.

  • Kender du til Redningsberedskabets kapacitet og kender du i den sammenhæng din egen rolle i beredskabet?
  • Hvis sirenen lyder, ved du så præcis, hvad det betyder?
  • Kan du klare dig selv i op til 3 døgn uden el, vand og varme og uden at skulle handle ind?
  • Ved du, hvad der sker, når du ringer efter hjælp? Og kan du følge de instrukser du evt. vil få over telefonen? Kan du selv vurdere, hvornår der skal ringes 112 eller 114?
  • Har I hjemme hos dig en plan for, hvordan du/I skal agere, hvis strømmen ryger, hvis der går ild i huset eller hvis det meste af huset pludseligt står under vand?

BorgerBeredskabets kurser 2*3 timer og er ganske gratis. På kurset ”Bo Brandsikkert” får alle deltagere udleveret hjemmets beredskabsplan og en røgalarm, og er dermed klædt på til at være mere brandsikker.

Underviserne er frivillige ildsjæle fra Beredskabsforbundet, som brænder for at uddanne borgere og i sidste ende gøre samfundet mere trygt.

Grupper

Vi kommer til jer og afholder kurser for f.eks. din boligafdeling, grundejerforening, din andelsforening eller i den forening du er medlem af. Er I en gruppe på mindst 10 personer, kan vi holde uddannelsen på det tidspunkt og sted, der lige passer jer.

Læs mere om kurserne fra BorgerBeredskabet hos Beredskabsforbundet.